V sklopu projekta Mladim se dogaja, so učenci iz kneške osnovne šole pokazali veliko zanimanje pri razvoju svojih podjetniških kompetenc. Organizirali so podjetniški vikend, skozi katerega so gradili znanje podjetnosti.

Večina najstnikov petkove večere in sobotna jutra porabi za druženje, le redki so pripravljeni investirati ta čas v dodatno znanje.  V OŠ Toneta Tomšiča  Knežak so dokazali nasprotno. Učenci 8. in 9. razreda so se z veseljem udeležili podjetniškega vikenda, ki je potekal od petka, 3. 9., do sobote, 4. 9. Vodila ga je izkušena mentorska ekipa Podjetniškega tabora. Vodja tabora in mentorjev je bil Nejc Konjevič,  ki je tudi bivši učenec te šole.

Otroci so gradili svoje kompetence pri razvoju prve podjetniške ideje. Mentorji so se trudili, da jim približajo svet podjetništva. Učili so se razvoja prototipa, raziskavo trga, izdelovanje poslovnega modela in javne predstavitve.

Podjetniški vikend so učenci zaključili s predstavitvijo svojih  idej.  Komisija  je izbrala tri zmagovalne skupine:

  • Za Naj predstavitev je nagrado dobila ideja osvetljenih košev, ki bi spreminjali barvo ob zadetku.
  •  Za Naj družbeno idejo so se izkazali štirje prijatelji, ki bi lahko s pomočjo njihove naprave nahranili psa ali zamenjali vodo na daljavo.
  • Glavna nagrada za Naj idejo pa je šla v roke skupini, ki je zasnovala žepno napravo, ki te opozori pred veliko koncentracijo alergena v zraku.

Vsem mladim želimo veliko uspeha pri razvoju poslovne ideje.

Projekt Mladim se dogaja je sofinanciran iz strani SPIRIT Slovenije in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.