Že drugo leto zapored so v TIC Ilirska Bistrica organizirali podjetne počitnice za najmlajše. V roku enega tedna so se učenci osnovnih šol učili podjetnih veščin, ki jih ne slišijo v šoli. Osvojili so prve korake v svet podjetništva in se pri tem zabavali.

»Po odličnem lanskem uspehu, smo enostavno morali ponoviti podjetne počitnice. V veliko veselje mi je, ko otroci razmišljajo čisto izven okvirja in niso omejeni z zakoni. Takrat so porodijo najboljše rešitve, ki jih bomo podprli k izvedbi«, nam je zaupala Maja Uljan, direktorica TIC Ilirska Bistrica.

Učenci so tako med pet dnevnimi delavnicami imeli veliko novih izzivov, se zabavali z različnimi družbenimi igrami, naučili pa so se tudi novih veščin in rokovanja z video opremo. Pridobili so smernice, ki so prvi korak k pridobivanju poslovne ideje. Novo znanje pa jim bo kasneje v življenju koristilo, četudi ne bodo imeli svojega podjetja.

Eden od mnogih izzivov na terenu je bilo tudi fotografiranje učencev z županom Občine Ilirska Bistrica, Emilom Rojc. Slednji jih je sprejel v svoji pisarni in pozorno prisluhnil idejam najmlajšim. »Priznam, ko mi je mentor dal nalogo, da imamo eno uro časa, da pridobimo sliko z županom, nas je bilo precej strah«, nam je zaupal udeleženec Taj in pri tem dodal: »ko pa smo vstopili skozi vrata županove pisarne, pa smo zgubili ves strah in pridobili smo nekaj dragocenih informacij.«

Počitnice je vodil izkušeni podjetniški mentor in podjetnik Nejc Konjevič, ki nam je zaupal recept dobre udeležbe in dobrih rezultatov: »Otroci so najbolj direktno občinstvo, takoj začutijo kdaj nekdo govori iz teorije in kdaj iz prakse. Želijo si hitrih rezultatov in prenosa znanja iz prakse na zabaven način brez papirja, zato mi je še toliko bolj pomembno, da mentorsko ekipo sestavljamo podjetniki.« Vsem mladim želimo uspešne podjetniške ideje in jih podpiramo k snovanju novih zamisli.