Lansko šolsko leto so bili naši gimnazijci tretjih letnikov navdušeni nad podjetniškimi delavnicami, zato smo jih tudi letošnje leto z veseljem ponovno organizirali.

Projekt sta izvajala Nejc Konjevič in Nejc Ekart iz Podjetniškega tabora. V okviru projekta Mladim se dogaja so dijaki razvijali svoje ideje: razvili so polnilec na sončne celice in pametno aplikacijo za make up in aplikacijo, ki ti na podlagi osebnih lastnosti predlaga outfit, in posebne termovke. Zanimiva ideja je bila majica, ki te bo obvarovala sramu ob vročih dneh zaradi potenja, saj do tega ne bo več prišlo. Zaplavali so tudi v zdravstvene ideje, kot je npr. hitra naprava za testiranje krvi, ki pove, katerih vitaminov in mineralov posamezniku primanjkuje. Tudi za vsakodnevno težavo zamujanja avtobusov in vlakov so našli rešitev, saj so razvili aplikacijo, ki te obvešča o tem.

Veliko pozornosti so namenili različnim portalom, ki olajšajo učenje, razvili so prašek za spanje in aplikacijo za osebno spletno garderobo ter biorazgradljive žvečilne gumije.

Vsaka skupina je naredila svoj prototip in predstavila svojo idejo.

Dijaki so razvijali kompetence podjetnosti: avtentično učenje, sodelovanje, komuniciranje, medsebojna pomoč, strpnost, vrednotenje zamisli, ustvarjalnost.

Projekt Mladim se dogaja je sofinanciral SPIRIT Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.