V vikendu, natančneje med 29. in 30. septembrom 2023, je OŠ Krmelj gostila Podjetniški tabor, kjer so mladi učenci iz OŠ Krmelj in OŠ Mokronog imeli priložnost razvijati svoje poslovne ideje. Dogodek je bil del razpisa JP MLADI 2023/24, ki mladim omogoča razvoj in predstavitev svojih poslovnih zamisli.

Mladi podjetniki so v samo dveh dneh uspešno razvili in predstavili šest inovativnih poslovnih idej. Z veliko vnemo in zavzetostjo so pregledali konkurenco, ustvarili prototipe, razvili poslovne modele, raziskali trg in svoje ideje uspešno predstavili pred strokovno komisijo izkušenih podjetnikov.

Komisijo so sestavljali trije priznani podjetniki: Matic Breznik, Kristjan Cvek in Matej Zabukovec, ki so imeli zahtevno nalogo izbire treh zmagovalcev v kategorijah Naj Pitch, Naj družbeno koristna ideja in Naj ideja. Kljub močni konkurenci in izjemnim predstavitvam so komisiji uspeli izbrati najboljše tri.

Učenje podjetništva v mladih letih je izjemno pomembno, saj mladim omogoča razvoj ključnih kompetenc, kot so kreativnost, inovativnost, kritično razmišljanje, reševanje problemov in komunikacijske veščine. Mladi so se preizkusili v različnih vlogah in raziskovali različne rešitve za dane podjetniške izzive, kar jim bo v prihodnosti omogočilo boljše razumevanje poslovnega sveta in razvoj lastnih podjetniških poti.

Velika zahvala gre tudi OŠ Krmelj za gostovanje in podporo ter OŠ Mokronog za pomoč pri organizaciji in njihovim učencem za njihov prispevek in trud. Vsem udeležencem se iskreno zahvaljujemo za njihovo udeležbo in predanost.

Vabimo vse mlade, ki imajo strast do učenja in željo po ustvarjanju, da se nam pridružijo na naslednjem Mini Podjetniškem taboru. Skupaj bomo odkrivali nove poti, razvijali inovativne ideje in gradili svetlejšo prihodnost za vse nas!

Podjetniški tabor v OŠ Krmelj je bil izjemen uspeh, ki je mladim omogočil razvoj in predstavitev svojih poslovnih idej. Dogodek je mladim prinesel dragocene izkušnje in znanja, ki bodo temelj za njihovo prihodnje podjetniško pot. Z veseljem pričakujemo naslednje Podjetniške tabore in nove inovativne ideje mladih podjetnikov.