V mestu Kranj, natančneje v prostorih Gimnazije Franceta Prešerna, so med 5. in 6. oktobrom 2023 potekale podjetniške delavnice, kjer so dijaki gimnazije imeli priložnost razvijati svoje poslovne ideje. Dogodek je bil del razpisa JP MLADI 2023/24, ki dijakom omogoča razvoj in predstavitev svojih poslovnih zamisli.

Dijaki so v samo dveh dneh uspešno razvili in predstavili več inovativnih poslovnih idej. Z veliko vnemo in zavzetostjo so pregledali konkurenco, ustvarili prototipe, razvili poslovne modele, raziskali trg in svoje ideje uspešno predstavili.

Učenje podjetništva v srednješolskih letih je izjemno pomembno, saj dijakom omogoča razvoj ključnih kompetenc, kot so kreativnost, inovativnost, kritično razmišljanje, reševanje problemov in komunikacijske veščine. Dijaki so se preizkusili v različnih vlogah in raziskovali različne rešitve za dane podjetniške izzive, kar jim bo v prihodnosti omogočilo boljše razumevanje poslovnega sveta in razvoj lastnih podjetniških poti.

Velika zahvala gre Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju za gostovanje in podporo. Vsem dijakom se iskreno zahvaljujemo za njihovo udeležbo in predanost.

Podjetniška delavnica v Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju je bil izjemen uspeh, ki je dijakom omogočil razvoj in predstavitev svojih poslovnih idej. Dogodek je dijakom prinesel dragocene izkušnje in znanja, ki bodo temelj za njihovo prihodnjo podjetniško pot. Z veseljem pričakujemo njihove podjetniške uspehe in nove inovativne ideje mladih podjetnikov.