V dveh navdihujočih dneh, 20. in 21. oktobra, se je Osnovna šola Toneta Tomšiča Knežak prelevila v pravi mali podjetniški poligon, kjer so učenci imeli priložnost razvijati svoje podjetniške ideje, se učiti od izkušenih mentorjev in se povezovati z vrstniki. Dogodek je bil del projekta, ki ga financira razpis JS MLADI 2023/24, in je bil namenjen spodbujanju podjetniškega duha med mladimi.

Posebna zahvala gre učiteljici Tanji Blažek, učitelju Juretu in ravnateljici Klavdiji Sotlar, ki so s svojo predanostjo in organizacijskimi sposobnostmi omogočili, da je tabor potekal brezhibno.

Učenci so bili razdeljeni v različne skupine, kjer so imeli priložnost razvijati svoje ideje in jih nato predstaviti strokovni komisiji. Delo v skupinah je spodbujalo sodelovanje, izmenjavo mnenj in učenje drug od drugega, mentorji pa so bili navdušeni nad energijo in kreativnostjo, ki so jo učenci pokazali.

OŠ Toneta Tomšiča Knežak ima dolgo tradicijo spodbujanja inovativnosti in podjetniškega duha med svojimi učenci. Šola se zaveda, da so to ključne veščine za uspeh v prihodnosti, in si prizadeva ustvariti okolje, kjer lahko učenci razvijajo svoje talente in strasti.

Tabor je bil priložnost za učence, da razvijejo svoje veščine, pridobijo novo znanje in se navdihnejo za prihodnost. Učenci so odšli domov z občutkom dosežka, novim znanjem in motivacijo za nadaljnje delo na svojih projektih.