Na Šolskem centru Postojna je v mesecu oktobru potekal podjetniški vikend za srednješolce in osnovnošolce. Organizirali so Šolski Center Postojna, in sicer s sredstvi Javne agencije SPIRIT:Občina Sevnica in OŠ Milana Majcna. Udeležilo pa se ga je 17 osnovnošolcev od 6. do 8. razreda iz OŠ Milana Majcna Šentjanž. 

Podjetniški vikend je dvodnevni mladinski podjetniški dogodek, na katerem mladi poiščejo svoje prve poslovne ideje in jih razvijejo v delujoče prototipe, kar nato predstavijo pred strokovno komisijo na zaključnem dogodku.

Udeležence je nagovoril vodja podjetniškega tabora, Nejc Konjevič, ki je predstavil potek tabora in njegov namen in ter mentorja pomočnika. Dvodnevno druženje smo nato otvorili z registracijo in fomiranjem ekip
Izkušeni mentorji so imeli več predavanj s podjetniškimi vsebinami, ki so jih udeleženci potrebovali za uspešno delo. V timih so dijaki in osnovnošolci delali pozno v noč, nekateri celo do sobotnega jutra. Udeleženci so prespali na Šolskem centru Postojna.

Drugi dan je bil namenjen izboljševanju prototipov in za preverjanje rešitev pri potencialnih kupcih. Po predavanju na temo javnega nastopanja so mladi pripravili svoje predstavitve.

Dvodnevni podjetniški vikend se je končal v soboto popoldan, ko so podjetniški timi pred vsemi udeleženci predstavili svoje podjetniške ideje in odgovarjali na vprašanja komisije.

Komisija je nato izbrala tri ekipe, ki so domov odnesle nagrade za: najboljšo idejo, najboljši pitch (govor) ter najboljši prototip. Najboljšo idejo so razvile  osnovnošolke, ki so razvijale turistične spominke. Nagrado za najboljši prototip je odnesla ekipa, ki je izdelala prototip zložljivega orodja. Nagrado za najboljši govor pa je odnesla ekipa, ki je razvila platformo za pomoč mladim.

Mladi so bili zelo zadovoljni s podjetniškim vikendom, saj so pridobili dragocene izkušnje in znanja, ki jim bodo pomagale pri nadaljnjih podjetniških korakih.