ILIRSKA BISTRICA, 15.-16. SEPTEMBER 2023 – Mesto Ilirska Bistrica je bilo gostitelj prvega Mini Podjetniškega Tabora v šolskem letu 2023/24, ki je mladim ponudil priložnost, da postanejo naslednji podjetniški zvezdniki. S podporo razpisa JP MLADI 2023/24, je dogodek združil 30 izjemno nadarjenih mladih iz lokalne šole, ki so pokazali, da je prihodnost podjetništva svetla in polna inovacij.

OSEM IDEJ, TRIJE ZMAGOVALCI, NEKONČNE MOŽNOSTI

Udeleženci so v dveh dneh razvili kar osem osupljivih poslovnih idej, ki so se potegovale za prestižne nagrade v kategorijah “Naj Ideja“, “Naj Pitch” in “Naj družbeno koristna ideja“. Zmagovalna ekipa v kategoriji “Naj ideja” je prejela tudi finančno spodbudo v višini 100 evrov za nadaljnji razvoj svojega projekta.

VEČ KOT LE POSLOVNE IDEJE

Toda tabor ni bil le o poslovnih idejah. Mladi so se urili v ključnih življenjskih veščinah, kot so javno nastopanje, izdelava poslovnih modelov, priprava prepričljivih predstavitev in učinkovito komuniciranje. Te veščine jim bodo služile kot dragoceno orodje v njihovih prihodnjih karierah.

ZAKLJUČEK V STILU

Dogodek se je zaključil v pozitivnem in navdihujočem vzdušju, ki je obetalo še več uspešnih sodelovanj v prihodnosti. Posebna zahvala gre OŠ Dragotin Kette Ilirska Bistrica, ki je mlade podjetnike toplo sprejela in jim omogočila, da izražajo svojo podjetno kreativnost.

Veselimo se naslednjega Mini Podjetniškega tabora in do takrat, ostanite podjetni.