V okviru projekta “Mladim se dogaja” so na Gimnaziji Franceta Prešerna izvedli tretji startup vikend za osnovnošolce in dijake naše šole. Veseli so, da pridobijo mlade, ki v svojem prostem času razvijajo ideje, ki bodo spreminjale svet.

Startup vikend je vodil izkušeni podjetniški mentor in podjetnik Nejc Konjevič iz Podjetniškega tabora, pomagala sta mu Laura in Matic (oba izkušenja podjetnika in mentorja).

Nagrado za naj idejo so dobili učenci iz OŠ Predoslje, ki so razvijali pametno pasjo uto s posebno ovratnico za pse in posodo za hranjenje. Nagrado za naj družbeno koristno idejo so prejeli učenci iz OŠ Matije Čop, ki so razvijali idejo e-športnik, ki bo v prihodnosti povezala učitelje in trenerje na način, da bodo rezultati učencev in dijakov tako v šoli kot v športu najboljši. Naši dijaki iz 2. č, Anže Copek, Nejc Grošelj, Matic Hvasti in Nejc Peric, pa so prejeli nagrado za najboljši »pitch«. Njihova ideja Darila 123 temelji na tem, da boste s pomočjo aplikacije izbrali najboljše darilo za vaše obdarovance, najpomembnejše pa je, da bo darilo prišlo ob pravem času.

Vsem učencem in dijakom čestitamo in jim želimo, da njihove ideje nekoč zaživijo.

Projekt “Mladim se dogaja” je sofinanciral SPIRIT Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.