V mesecu juliju 2020 je ekipa TIC Ilirska Bistrica organizirala prav posebne počitnice za otroke iz občine. Podjetne počitnice so otrokom dale nov pogled na svet, orodje in znanje za razvoj svoje ideje, pili javne nastope in se ob tem zabavali. Vodil jih je uveljavljen mentor Nejc Konjevič.

Gospodarstvo se sooča vsak dan z novimi izzivi, še posebno sedaj v času COVID-a. Da bi prihodne generacije bile bolj konkurenčne svetu in bolj pripravljene za poklicno prihodnost, so v TIC-u Ilirska Bistrica organizirali Podjetne počitnice, kjer so otroke učili prvin podjetnosti.

Skozi pet dnevne delavnice so otroci spoznavali osnovne javnega nastopanja, se poskusili v prodaji, ter svojo samozavest in način razmišljanja podkrepili na različnih zanimivih terenskih izzivih. Delavnic se je udeležilo 10 otrok iz celotne občine Ilirska Bistrica. Vsi otroci pa so za nagrado dobili brezplačno enourno skakanje v trampolinskem parku v Ljubljani.

Direktorica TIC Ilirska Bistrica Maja Uljan, idejo o podjetnosti močno podpira saj je mnenja da: »Podjetja in svet bodo v prihodnosti potreboval podjetne mlade posameznike, ki bodo s svojim drugačnim razmišljanjem in delom spremenili in izboljšali naše gospodarsko okolje v občini in Sloveniji. Velika zahvala gre tudi občini Ilirska Bistrica za vso podporo.«

Vsem mladim želimo srečno na podjetniški poti in mnogo uspehov v prihodnosti. Prav tako pa vabijo vse ostale, da se udeležijo prihodnjih podobnih vsebin.