V okviru nacionalnega razpisa JP MLADI 2023/24 je OŠ Boštanj med 10. in 11. novembrom gostila Mini podjetniški tabor, ki je učencem ponudil edinstveno priložnost za razvoj njihovih podjetniških veščin. Tabor je bil namenjen spodbujanju inovativnosti in podjetniškega duha med mladimi, kar je ključno za njihov osebni in profesionalni razvoj.

Udeleženci tabora so se spopadli z izzivi, kot so raziskava konkurence, pregled trga, prototipiranje, uporaba poslovnega modela Canvas in priprava prodajnih predstavitev. Te dejavnosti so jim omogočile, da so se poglobili v praktične aspekte podjetništva in pridobili dragocene izkušnje.

Zaključek tabora je zaznamovala serija predstavitev pred strokovno komisijo, ki je ocenjevala projekte učencev in podelila nagrade v treh kategorijah: najboljši pitch, najbolj družbeno koristna ideja in naj ideja. Ta priznanja so bila vrhunec trdega dela in inovativnosti učencev, ki so pokazali, da so sposobni razmišljati izven okvirjev in prispevati k reševanju realnih problemov.

Podjetniški tabor na OŠ Boštanj je bil več kot le učna izkušnja; bil je priložnost za učence, da razvijejo veščine, ki so ključne ne samo v poslovnem svetu, ampak tudi v vsakdanjem življenju. Sposobnost inovativnega razmišljanja, reševanja problemov in učinkovite komunikacije so veščine, ki jih današnja družba ceni in potrebuje. Mladi, ki so opremljeni s temi veščinami, so bolje pripravljeni na prihodnost in lahko aktivno prispevajo k razvoju naše skupnosti.

Zato je podpora in spodbujanje takšnih programov, kot je podjetniški tabor na OŠ Boštanj, naložba v prihodnost, ki obeta svetlejše in bolj inovativne rešitve za izzive, s katerimi se soočamo. Čestitamo vsem udeležencem tabora za njihov trud in dosežke ter se veselimo spremljanja njihovega nadaljnjega razvoja in uspehov.