Na Podjetniškem taboru so učenci razvijali pet idej, ki so jih uspešno predstavili na zaključku v sredo pred štiričlansko komisijo, ki so jo sestavljali: Boris Kunilo (področni sekretar za spodbujanje podjetništva in tehnološkega razvoja), Krunoslav Karlovčec (direktorat za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo iz ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo), Primož Zupan (Direktor podjetja mBills), Boštjan Gorenšek (podžupan občine Prevalje in direktor podjetja Si-team). Dogodek je povezoval Rok Bohinc, ki nam je predstavil nekaj nasvetov, kako biti boljši podjetnik.

Na Podjetniškem taboru so se učenci naučili prvin podjetništva in podjetnosti. Skozi prototipiranje svojih produktov in storitev se je njihova začetna poslovna ideja kristalizirala. Potencial svojih idej so preverili z anketiranjem mimoidočih v Postojni.

Na koncu je sledil tudi glavni sestavni del vsake poslovne ideje – predstavitev pred strogo žirijo in obiskovalci.

Na zaključni prireditvi je žirija izbrala in nagradila dve ekipi. Za Naj idejo je bila izbrana ekipa Alergenscanner, za aplikacijo, ki s skeniranjem črtne kode na prehrambenih produktih, obvesti uporabnika o alergenih, ki jih hrana vsebuje. Naj pitch (predstavitev poslovne ideje) pa je šla v roke ekipe poZDRAVČEK, ki izdeluje zdravilni napitek iz ingverja, medu in limone.

Za nagrado bodo ekipe  preživele delovni dan v novih poslovnih prostorih podjetja OptiWeb v Škofji Loki. 

Tabor je gostila Srednja in lesarska šola Postojna, ravnateljica šole ga. Cvetka Kernel je bila nad učenci in njihovim idejam izjemno zadovoljna, zato je v imenu šole podelila vsem učencem skakanje v trampolinskem parku v Ljubljani.