Šolski center Postojna je že vrsto let uspešen pri pridobivanju sredstev za projekt Mladim se dogaja, obenem pa že od samega začetka podpira Podjetniški tabor, na katerem so prve zgodbe o uspehu zapisali ravno mladi iz te šole.

ŠC Postojna je v letošnjem letu predvidel dva vikenda podjetniških aktivnosti: prvega, za osnovnošolce, so že uspešno spravili pod streho; drugega, katerega protagonisti bodo srednješolci, pa nestrpno pričakujemo prihodnji teden.

Osnovnošolci iz Postojne so se odlično odrezali, saj so se tabora udeležili učenci vseh šol na različnih lokacijah, med njimi pa je bila vzpostavljena video povezava (v skladu s pravili NIJZ v zvezi s COVID-om).

Komisija je podelila dve nagradi. Nagrada za Naj pitch je šla snovalcem plišastih igrač, ki otroku pred spanjem preberejo zgodbo za lahko noč. Skupina, ki izdeluje mobilne ovire za skiroje, pa je prejela nagrado Naj ideja.

Učenec sedmega razreda, Maks Barukčić,  je ob koncu vikenda dejal: »To je najbolj kul tabor na katerem sem bil, komaj čakam tridnevni tabor naslednje leto!« Naš vodja mentorjev in programa Nejc Konjevič namreč zelo dobro ve, kako motivirati mlade za delo in jih peljati skozi prve korake na podjetniški poti.

Hvala Šolskemu centru Postojna za ponovno povabilo in sodelovanje, še zlasti profesorju Urošu Turku, ki je v zadnjem trenutku uspel vse organizirati tako, da so kljub strogim zahtevam, aktivnosti lahko nemoteno potekale. Prav tako gre zahvala profesorici Dolores Keš za pomoč pri organizaciji.

Na podlagi večletnih vztrajnih prizadevanj za izvedbo projekta na šoli, si je profesor Uroš Turk prislužil naslov častnega mentorja Podjetniškega tabora. Iskrene čestitke.

Projekt Mladim se dogaja financira SPIRIT, javna agencija in MGRT.