Skozi program Mladim se dogaja, ki ga financira SPIRIT agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, so bili deležni osnove podjetništva tudi gimnazijci Gimnazije Franceta Prešerna.

Širjenje podjetniškega znanja je glavni cilj mentorjev podjetniškega tabora. Po uvodnem predavanju so se dijaki porazdelili v skupine in s skupnimi močni prišli do ideje oziroma poslovnega problema, ki ga želijo rešiti. Da so lažje predstavili svoje rešitve pred sovrstniki, so izdelali prototipe s katerimi je na plan prišla njihova kreativnost. Po izdelovanju prototipov, so morali za svojo poslovno idejo izdelati čim bolj natančen poslovni model in ugotoviti kje se nahajajo njihove prve stranke. Podjetniško delavnico so zaključili s predstavitvijo poslovnih idej.

Po zaključku delavnice so dijaki odšli polni motivacije, poslovnih idej in novih zagonov, ter kar je na pomembnejše za nas, polno glavo podjetnega znanja.

Zahvaljujemo se Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj za povabilo. SPIRIT-u in Ministrstvo za gospodarski razvoj, ki podpirata tako dobre projekte z vizijo za mlade, kot je projekt Mladim se dogaja.