Ali ste vedeli, da lahko tudi košnja trave postane prava podjetniška avantura?

Otroci iz osmega razreda v okolici Sevnice so se pod mentorstvom na Podjetniški Akademiji odločili, da svojo “supermoč” – košnjo trave – spremenijo v priložnost za učenje.

Kako so začeli?

Na pobudo mentorja, ki jih je vprašal, kaj je njihova supermoč, so po dolgem razmiščjanju odgovorili: “Košnja trave!”. Tisto poletje so s pomočjo svoje osnovne šole razdelili letake po vasi in ponudili svoje storitve starejšim prebivalcem.

Kakšen je bil odziv?

Odziv je bil neverjeten! Veliko ljudi jih je poklicalo, in fantje so z dobrodelnimi prispevki začeli svojo podjetniško pot.

Kaj se je zgodilo naslednje?

Naslednje leto so razširili svoj “posel” na sosednje vasi. Med tem procesom so se naučili številnih podjetniških veščin: kako komunicirati, organizirati delo, se učinkovito reklamirati in kako biti spoštljivi do drugih.

Prihodnost je svetla!

Verjamemo, da bodo ta znanja mladim pomagala v prihodnjem poslovnem življenju. En izmed njih že uspešno uporablja pridobljeno znanje in s prijatelji soustvarja aplikacijo za slepe, ki jim bo s pomočjo vibracij omogočila zaznavanje sveta tudi na daljše razdalje.